Atelier Camp&Co

Atelier Camp & Co is een goudsmidatelier gespecialiseerd in het met de hand vervaardigen van sieraden met een persoonlijke touch. Daarnaast is het atelier gespecialiseerd in het zetten van edelstenen en diamanten. Voor de medewerkers staat ambacht, liefde voor het vak en service voorop.

Hoewel het atelier oorspronkelijk was gevestigd op een prachtige locatie, bleek de ruimte niet langer meer geschikt. De voormalige ruimte had slechts één (groot) raam wat als etalage/vitrine kon dienen en er was slechts plaats voor twee werkplekken. De voormalige locatie liet een uitbreiding van het personeelsbestand niet toe terwijl er veel ambitie was om te groeien. Dit was voor onze opdrachtgever de aanleiding om te gaan zoeken naar een nieuw onderkomen.

Ver hoefde ze niet te zoeken want ze vond een nieuwe locatie op circa 50 meter van het oude atelier. De ligging van de nieuwe winkel is perfect, de ruimte heeft drie grote ramen als etalage/vitrines en biedt ruimte voor extra werkplekken.

De beoogde nieuwe ruimte was in gebruik als kledingwinkel. Om Atelier Camp & Co. hierin te kunnen huisvesten was het nodig om het interieur van de winkelruimte volledig aan te passen naar de wensen en eisen van het atelier. Dit vroeg om specialistische kennis, wat de aanleiding was om de hulp van Marts Design in te schakelen.

Naast dat het interieur goed moest aansluiten bij de specifieke look & feel die de opdrachtgever in gedachten had, hadden we ook te maken met (beveiligings-) eisen van de verzekering. Ook moest er een kluis meeverhuisd worden, waardoor er een constructieve aanpassing aan de vloer nodig was. Behalve dat het interieur een industrieel karakter moest krijgen wilde de opdrachtgever ook groen (planten) in het ontwerp meegenomen hebben. Tot slot had de opdrachtgever de wens om een schets te laten maken van een van haar handgemaakte werkstukken en deze als fotobehang op te laten nemen in het ontwerp.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2023 Marts Design